сряда, 26 януари 2011 г.

Докъде ли стига търпението на българина?

Как ли се прави кариера в митниците?

  
  1. Да риташ топка с Бойко Борисов;
  2. Искра Фидосова да ти е дружка;
  3. Няма нужда от образование, трябва да ти знаят ЕГН-то;
  4. Ако не изпълняваш предходните три изисквания, трябва задължително да си приятел на „Мишо бирата”
     
  Докато аз заблуденият простосмъртен българин, отделих на образованието си повече от осемнадесет години от моя живота с идеята, че доброто образование и получената квалификация ще ми дадат възможност за кариерно развитие, някои хора напредват в кариерата си само защото ритат футбол с г-н Б. Б. Даже никой не смее да си позволи „ФУТБОЛИСТИТЕ” да ги премести от едно работно място на друго, не защото са много добри експерти, а защото вкарват голове . Отгоре на всичко не е нужно министър-председателят ни да ти знае и името, нито това какво образование имаш, нито дали си кадърен да вършиш нещо, единственото нужно е да има ЕГН-то ти, което да изпрати на шефа на митниците в СМС и той да се опита да ти се обади, ползвайки ЕГН-то като телефонен номер.
Това не е виц. Това е действителността ни.
Днес окончателно се спука балона ГЕРБ. Та не бяха ли тези същите, които ни убеждаваха, че това правителство назначавало експерти и имало нужда само от експерти, а не като предишните по шуробаджанашкия модел?
И се питам как г-н Борисов разбра какъв голям експерт е въпросният митничар? Докато ритаха футбол ли? Или от ЕГН-то му?
Г-н Борисов даже и не знае името му. Сега вече разбрах как е възможно шефката на фонд „Земеделие” Калина Илиева да е със средно образование и с фалшива диплома. Та то не е страшно толкова, нали баща й и Б.Б са колеги пожарникари. А и момичето сигурно е много добър централен защитник?
Държавността никога не е била на толкова ниско ниво. Българите никога не сме били лъгани толкова брутално. Имам чувството, че започват да ни се подиграват. Някакви милиционери и пожарникари се взеха на много сериозно, започнаха да си правят експеримент с нас.
След всичко дотук единственото, което не мога да разбера, е докъде ли стига търпението на българина?
Уважаеми сънародници, ние не сме опитни мишки, върху които поредното политическо недоразумение ще си прави експерименти. Крайно време е да загубим търпение, защото се разпада държавността в България. В нашата България. Крайно време е да си покажем зъбите, защото ако и сега премълчим, не знам докъде ли ще стигнат тези еничари.
Нека сложим край на политическите недоразумения в България! Нека не позволяваме повече да ни лъжат! Имаме нужда от национално-отговорни политици, а не от „СПАСИТЕЛИ”.
Г-н Борисов, останете си в Япония. 

1 коментар:

  1. В момента няма кой. Не искам да се връщат старите партии на власт. При тях ги имаше същите неща и то в пъти по брутални. Просто не излизаха по този начин в раговори от СРС-та. Ако има кой да ги смени, нека да докаже. Но трябва време. Не бързайте. Само политическа криза ни липсва в момента... Аз знам кой може да е алтернатива, но трябва време да се възвърнат симпатизантите. Трябва да се представи експертния потенциал, да се привлекат специалисти. Има още много какво да се прави. Според мен не е сега момента да се влиза остро. Да не говорим, че на следващите избори работата ще бъде шарена и ще трябва да се сформира коялиция. Не трябва да се атакува директно и открито, защото после ако се влезе в коалиция, ще има обвинения в лицемерие. Премерете нещата добре....

    ОтговорИзтриване